Kadınların Fikir Kütüphanesi.

Anne Adayları İçin Doğru ve Sağlıklı Beslenme

0

Anne Adayları İçin Doğru ve Sağlıklı Beslenme

İş yaşamında gün boyunca dengeli ve sağlıklı beslenme bazen sorun olabiliyor. Anne adaylarının ise bu konuda daha özenli olmaları gerekiyor.

Sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirebilmek için, anne adayları doğru ve sağlıklı beslenmelidir.
Özellikle çalışan anne adaylarının yoğun iş
temposunu düşünerek, beslenmelerine daha fazla dikkat etmeleri gerekir. Medical Park Gaziantep Hastanesi’nden Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Işıl Turgay Canbolat; 9 ay boyunca anne adaylarının iş yerinde beslenmelerinin nasıl olması gerektiği konusunda önemli tüyolar verdi.

Beslenme planınızı bir gün önceden yapın

Hamilelik dönemi, annenin metabolizmasını dengesizleştirirken, yeni bir oluşumu içerisinde barındırdığı için en önemli dönemlerden bir tanesidir. Çalışan hamileler için bu durum biraz daha zor olsa da kolaylaştırmak mümkün. Eğer çalışan bir hamileyseniz, iş yerinizde tüketmeyi planladığınız besinleri bir gün öncesinden düşünmeniz gerekir. Sabahları çok kısıtlı zamanınız olabileceği için gece planlamalı ve vitamin-mineral düzeyi düşmeyecek olan besinleri hazırlamalısınız.

Ofis dolabınıza kuruyemiş depolayın

İlginizi Çekebilir

İş yerinize mutlaka gün içerisinde tüketebileceğiniz ve saklama koşulları uygun olan besinleri tercih edin. Ara öğünlerinizde yanınızda kepekli galeta veya kepekli kraker, ev yapımı az şekerli cevizli tarçınlı
kek veya meyve ile ceviz, fındık, badem gibi kaliteli yağlı tohumlar
bulundurabilirsiniz.

Gündüz enerji veren, akşam sindirimi kolay gıdaları tercih edin

Öğle yemeklerinizde gün uzun olduğu için mutlaka sizi daha uzun süre tok tutacak olan protein kalitesi zengin ve aynı zamanda lifli gıdaları tercih edin. Çünkü protein tüketimi, sizi daha uzun süre tok tutacak lifli gıdalar olduğu sürece sindirim problemi yaşatmayacak ve kompleks karbonhidrat ile kan şekeri düzeyinizi ayarlamanıza yardımcı olacaktır. Akşam yemeklerinizde gün içerisinde açlık krizleri yaşamayacağınız için sindirimi kolay zeytinyağlı sebze yemekleri yoğurt ve tam tahıllı ekmekler tercih edilebilir. Dikkat edilmesi gereken önemli bir konu da tuz alımıdır. Kan basıncınız normal olsa da tuz alımınızı kısıtlayın. Hamilelikte sık karşılaşılan hamilelik hipertansiyonu tamamen buna bağlı olmasa da tetiklediği düşünülmekte ve tuz, şeker ve beyaz un içerikli gıdaların alımı kısıtlanmalıdır.

Öğün atlamayın

Dengeli ve yeterli beslenmek için; emin olmadığınız herhangi bir konuda mutlaka bir uzmandan yardım talep edin. Günlük kalori ihtiyacını planlayın, öğün atlamaktan ve bir öğünde aşırı besin tüketiminden kaçının. Günlük su tüketimi 2.5-3 litreyi bulmalı ve sindirim enzimlerinin düzenli çalışması sağlanmalıdır. Yemekler hızlı ve büyük lokmalar halinde tüketilmemeli ve az çiğnemekten kaçınılmalıdır. Dengeli ve yeterli beslenmek için, emin olmadığınız herhangi bir konuda mutlaka bir uzmandan yardım talep edin. Günlük Kalori ihtiyacı planlayın ve öğün atlamaktan ve bir öğünde aşırı besin tüketiminden kaçının.

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Işıl Turgay Canbolat:
YETERLİ VE DENGELİ BESLENMEK ÇOK ÖNEMLİ” Hamileliği düşünmeye başladığınız ilk andan itibaren, düzenli bir beslenme alışkanlığı ile beraber kötü alışkanlıkların bırakılma zamanı gelmiştir. Hamileliğe hazırlık, hamilelik dönemi ve emzirme dönemi olacak şekilde yeterli ve dengeli beslenmeyi beraberinde getirir. Hamilelik öncesi dönemde ideal kilonuza kavuşmak için sağlıklı bir zayıflama veya düşük bir beden kitle indeksi mevcut ise sağlıklı bir kilo alma programı uygulanmalıdır. Yeterli ve dengeli beslenmenin özel bir zaman gerektirdiği dönem, hamilelik dönemiyle başlar.

 

Yorumlar
Yükleniyor...