Kadınların Fikir Kütüphanesi.

2019′ En Çok Tercih Edilen Bebek İsimleri

0

2019′ En Çok Tercih Edilen Bebek İsimleri

Her muayenede bebeğinizin cinsiyetini öğrenmek için can attınız değil mi? Şimdi sıra bebeğiniz için hangi isimi vereceğinize karar vermekte. Biz geçtiğimiz yılın en çok tercih edilen isimlerini tespit ettik. Ünlülerin eğilimlerine de yer verdik. Karar sizin.

Anne ve baba olacağınızın haberini almak, insanın elini ayağına karıştıran en tatlı telaşlardan biri olsa gerek. Bu telaş aslına bakarsanız beraberinde birçok da sorumluğunuz olacağının işareti olabilir. En basitinden bebeğiniz için uygun isime karar vermek. En basitinden dediğimize bakmayın siz. Bazen içinize sinecek, aynı zamanda güzel anlamı olan ismi bulmak zor olabilir.

Aramızda ”Tam da şuan bir arayıştayım” diyenler için işte bu yılın en çok tercih edilen bebekleri isimleri, bu isimlerin anlamları ve beğeniyle takip ettiğiniz ünlülerin isim tercihleri….

İŞTE EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÇOCUK İSİMLERİ

Türkiye istatistik Kurumu verilerine göre bu yıl doğan kız bebeklere en fazla ‘Zeynep‘, ‘Elif‘ ve ‘Defne‘, erkek bebeklere ise ‘Yusuf, ‘Eğmen‘ ve ‘Ömer isimleri verildi.

YUSUF” ismi zirvedeki yerini koruyor.

Erkek bebeklerde ise ailelerin birkaç yıldır en çok tercihi ”Yusuf” ismi oldu. Bu yıl da ilk sırada yer alan Yusuf ismini sırasıyla Eğmen, Ömer, Emir, Miraç, ve Ömer Asaf isimleri takip etti.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN İSİMLERİN ANLAMLARI

KIZLARDA…

Zeynep: Değerli taşlar, mücevherler. Değerli olan her şey.

Elif: Arap alfabesinin ilk harfi. Dost tanıdık. Işık saçan güzel kız.

Defne: Akdeniz ikliminde yetişen, yaprakları sert ve üst yüzleri parlak açık sarı çiçek ve güzel kokan defnegillerden bir ağaç.

Hiranur: Mekke’de bulunan Hira Dağı (Cebel-i Nur). Hz. Muhammed’e ilk vahiy bu dağda gerçek haliyle görmüştür.

Ebrar: İyiler, dindarlar, özü sözü doğru olanlar.

ERKEKLERDE…

Yusuf: Yakup Peygamberin oğlu. Kendine hayran bırakan kişi.

Eğmen: Daha uğurlu, çok talihli hayırlı, kutlu.

Ömer: Doğru yolda ve dürüst olan. Canlılık, yaşam gücü sahibi.

Emir: Bir kavmin, bir şehrin başı. Büyük bir hanedana mensup kimse.

Miraç: Yükselme, çıkma. Hz muhammed’in göğe yükselmesi.

Asaf: Erdem, ileri görüşlülük, yönetimde başarı.

2018’DE ANNE BABA OLAN ÜNLÜLER ÇOCUKLARI İÇİN HANGİ İSİMLERİ TERCİH ETTİ

Yaptıkları işlerle ve söyledikleriyle sürekli gündemde olan ünlülerin, evliliklerinin ardından bu yıl çocukları için tercih ettikleri isimler de çok konuşuldu.

tercih edilen isimler

 

1 – DOĞA RUTKAY&KERİMCAN KAMAL

Doğa Rutkay ve eşi Kerimcan Kamal ikizleri olacağının haberlerini kendi sosyal medya hesabından, ”Çok şükür 4 ayı geride bıraktık. Sağlıkla, özenle, duayla, pozitif düşünceyle ve neşeyle.. Gözümüz aydın bir kız bir oğlan bizimkiler” Notuyla bebeklerinin cinsiyetini takipçileri ile paylaşmıştı.

Şimdilerde ikizlerini kucağına alan Rutkay ve eşi kızlarına Piraye, oğullarına Rutkay Kerim isimlerini Verdiler.

2- GİZEM&HAKAN HATİPOĞLU

Var Mısın Yok Musun yarışmasıyla birlikte tanınan Gizem Hatipoğlu ve Hakan Hatipoğlu çifti bebeklerine Lila adını verdi. En büyük hayalinin baba olmak olduğunu belirten Hakan Hatipoğlu, kızının dünyaya gelmesiyle mutluluğunu sosyal medya hesabından ”Hoş Geldin Lila” yazarak paylaşmıştı.

3-SEDA ÇINAR & ÜMİT ERDİM

Ünlü oyuncu Ümit Erdim de bu yıl baba olan ünlüler arasında. Erdim eşi Seda Çınar’ın doğumuna girerek eşine destek olmuştu. Baba olmanın heyecanını ve o duygusal anları ise kendi sosyal medya hesabından şöyle paylaşmıştı; ”Dünyanın en güzel saniyesi bu fotoğraf karesi. Allah’ın mucizesine tanık olmak. İzahı yok. 09.05.2018 günü kız babası oldum. Sevgili karıcığım, hanımcığım canımızın parçası en değerli varlığımızı dünyaya getirdi.” Kızlarının ismini ”ses” koyan çift isim tercihleriyle de bu yıl oldukça konuşulmuştu.

4 – PINAR&TARKAN TEVETOĞLU

uzun bir süre gündemdeki yerini korumuştu. Bebeklerini yurt dışında kucaklarına alan çift, kızlarına liya ismini verdi. Tarkan bu mutluluğunu oda instagram hesabından paylaştığı mesajla, ”kızımız”Liya” dünyaya geldi . güneş gibi doğdu hayatımıza. Tarifi kelimelerle mümkün olmayan çooook güzel duygular içindeyiz…” notuyla sevenlerine duyurdu.

5- ASLIHAN DOĞAN&ARDA TURAN

Başakşehir’in futolcusu Arda Turan ve eşi Aslıhan Doğan da bu yıl bebeklerini kucağına alan ünlülülerden oldu. Erkek bir bebek dünyaya getiren çift, çocuklarına Hamza Arda ismini verdi.

2018 DE ANNE BABA OLAN ÜNLÜLÜLER ÇOCUKLARI İÇİN HANGİ İSİMLERİ TERCİH ETTİ

Canım kızım bayramların en güzelisin.. Bizi aile olarak seçtiğin için şanslıyız. Ne bir eksik ne fir fazla, canımsın sen.

6- CANER ERKİN
Beşiktaşlı Caner Erkin ve eşi Şükran Ovalı, bu yıl bebek heyecanı yaşayan ünlülererden…

Kızlarını kucağına almanın mutluluğunu yaşayan çift, bebeklerine Mihran Ela ismini verdi. Yıldız futbolcu, kızı için açtığı sosyal medya hesabından paylaştığı ilk fotoğrafa şu notu düştü; ”Hislerimin tarifi yok, kelimeler yetmiyor, dua ediyorum sadece.. Sağlıklı, vicdanlı, adil, ülkene yararlı biri olman için.. Canım kızım bayramların en güzelisin… Bizi aile olarak seçtiğin için şanslıyız… İsteyen herkese nasip olsun dilerim, Allah seni ve tüm çocukları korusun. Ne bir eksik ne bir fazla, CANIMSIN SEN Mihran Ela… Sizi Çok seviyorum Aşklarım..

7- ÖZLEM ADA &BERKAY ŞAHİN

Sevilen şarkılarıyla hep gündemde olan Berkay Şahin’in ‘baba oldum’ müjdesi hayranları tarafından yoğun ilgi gördü. Eşi özlem Ada ŞAhin ile sanat camiasının örnek isimlerden gösterilen ünlü çift, kızlarına Ayra ismini verdi. Kızı Arya’yı kucağına alan Berkay Şahin, ”Dünyanın en mutlu ve en şanslı adamıyım” diyerek duygularını dile getirdi.

8- BENGİSU & SARP APAK

”Eşim mutluysa ben de mutlu olurum” diyen eşine desteğini esirgemeyen Oyuncu Sarp Apak ve Bensisu Apak çiftinin bu yıl bebekleriyle birlikte mutlulukları katlandı. Apak çifti bebeklerine Güney ismini verdi.

9- ZEYNEP DÖRTKARDEŞLER&ALP KIRŞAN

Alp Kırşan ve eşi Zeynep Dört kardeşler bu yıl ikinci kez anne baba olmanın mutluluğunu yaşadılar. Çift, ilk bebekleri Efe’yi 2015 yılında kucağına almıştı. İkinci kez anne-baba olma heyecanı yaşayan Kırşan Ailesi bebeklerine ”Ata” ismini verdi. Kırşan bu mutluluğunu sosyal medya hesabından, ”Efe’den sonra ikinci oğlumuz ATA 11.35’te dünyaya geldi, sağlıklı ve mutluyuz, her şey yolunda. Gönlü bizimle olan herkese şimdiden teşekkürler..” diye paylaştı.

10- PELİN KARAHAN&BEDRİ GÜNTAY

Üç yıl önce evlenen Pelin Karahan ve Bedri Güntay, bugün ikinci kez annebaba olmanın mutluluğunu yaşayan ünlüler arasında. Ali Demir adında bir oğulları alan çift ikinci çocuklarına Can Eyüp adını verdi. Güzel oyuncunun eşi Bedri Güntay, duygularını şu sözlerle anlattı; ”Bugün dünyanın en mutlu babası benim. Rabbim herkese sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin. Ee asıl pay annemizde, tabii onu da unutmayalım. Hepinizi çok seviyorum, güzel temenni ve dilekleriniz için şimdiden teşekkürler.

Yorumlar
Yükleniyor...